Veliki manjak radne snage rješava besplatna hrvatska aplikacija EAZYtowork za uspješno povezivanje radnika i poslodavaca

Unatrag nekoliko godina Zavodi za zapošljavanje diljem Hrvatske bilježili su visoke brojke onih koji su bili u potrazi za poslom. Sada se pak događa obrnuti proces – poslodavci traže radnike gotovo u svim branšama i u gotovo svim oblicima poslovanja. Do radne snage nikada nije bilo teže doći na tržištu rada, a kako nagovještaju populacijski i demografski podaci, bit će još gore.

Tom nepopularnom trendu na hrvatskom tržištu rada učinkovito su doskočili mladi genijalci iz Osijeka kroz kreiranje i lansiranje na tržište domaće aplikacije Eazytowork. Riječ je o iznimno učinkovitom rješenju za poslodavce, ali i one koji traže posao angažmanom za povremene radove.

Video o EAZYtowork aplikaciji možete pogledati OVDJE

Naime, aplikacija na vrlo kreativan, jednostavan i brz način povezuje poslodavce i radnike – bilo u okolnostima kada samo “treba uskočiti” na nekoliko sati na određeno radno mjesto, obaviti privremeni, sezonski posao ili neke od povremenih poslova, a isto tako ukoliko treba zamjena za radnika na bolovanju ili zbog porodiljskog dopusta.

Također je idealna u slučaju povećanja obujma posla, održavanja nekog eventa ili u slučaju nekih neplaniranih potreba za ljudskim angažmanom u poslovnom procesu…

Ideju za ovaj digitalni sadržaj dao je 23-godišnjak ekonomskog usmjerenja Bernard Tomljenović iz Osijeka koji je, prije četiri godine, otišao na privremeni rad u Irsku. Zajedno sa svojim bratom Tadejem, a u suradnji s tvrtkom Red Code, razvio je EAZYtowork aplikacijsko rješenje.

Ideja mi je “sinula” kad sam došao na jedan godišnji odmor u Hrvatskoj i kada sam uočio veliku potrebu za obavljanjem povremenih, manjih i brzih poslova i onih koji bi tu uslugu mogli na isti takav način odraditi, a da o tome nema nekih sadržaja i posrednika koji bi pomogli. Naše tržište rada je pomalo zastarjelo i nema veliku fleksibilnost, što pak osigurava naša aplikacija – koja na vrlo jednostavan način povezuje ljude koji trebaju posao s onima koji trebaju da taj posao bude odrađen. Ljudi koji se prijave na našu aplikaciju, imat će potpunu kontrolu nad vremenom, ali će moći aplicirati i na posao kada budu mogli i htjeli, a s druge strane tu su i poslodavci koji trebaju njihov rad – istaknuo je idejni začetnik aplikacije Bernard Tomljenović.

Upravo su i poslodavci već nebrojeno puta upozoravali kako žele fleksibilnost tržišta rada u Hrvatskoj, aktualnim poslovima prilagodljivu radnu snagu, kao i otvaranje mogućnosti dodatne zarade za dopunske poslove ukoliko ih netko želi raditi – što sve aplikacija EAZYtowork omogućava svojim korisnicima.

Aplikacija ima veći broj radnika koji nude svoju “radnu snagu” – dakle, koji se stavljaju poslodavcima na raspolaganje i angažman. Sada širimo mrežu poslodavaca koji bi koristili tako ponuđenu uslugu radne snage. Vjerujemo kako ćemo brzo nakon hrvatskog tržišta rada – izaći i u inozemstvo, u prvom redu Europsku Uniju, te na taj način “pojačati” ponudu i potražnju na tržištu rada – prognozira “idejni krivac” za EAZYtowork, Osječanin Bernard Tomljenović.

Aplikacija već sada nudi više od 5000 djelatnika u raznim vrstama posla i radnog angažmana, osigurava transparentno i lagano upravljanje ponude i potražnje za radnicima, bez velikih birokratskih komplikacija i velikih posredovanja, te uz fleksibilnost i prilagodljivost i radnika i poslodavaca.

Bilo da vam treba konobar ili kuhar, košenje trave, popravci u kući, utovar robe, čišćenje stana, čuvanje djeteta, frizerska usluga i još obilje usluga povremene i privremene naravi – sve to nudi EAZYtowork aplikacija. EAZYtowork je odličan komunikacijski kanal i poveznica radnika i poslodavaca koji trebaju odrađivanje manjih i povremenih poslova – naglašava Tomljenović.

Za registraciju uprave sadržaja aplikacije potrebno je svega dvije minute. Poslodavci će ovdje moći vidjeti opis nekog radnika, a da pri tome nije potreban životopis i intervju jer će međusobno moći komunicirati izravno putem chata. U nekoliko klikova u aplikaciji, oni koji su registrirani, moći će se prebaciti iz radnika u poslodavca ili obrnuto.

Aplikacija je pogodna i za sve koji traže posao izvan svog mjesta stanovanja jer se posao može osigurati u različitim gradovima. Primjerice, odete na more u posjet kod rodbine i za to vrijeme boravka odradite i nekoliko “usputnih” poslova koji vam odgovaraju te nešto i dodatno zaradite – istaknuli su kreatori EAZYtowork aplikacije.

Za registraciju je potrebno nabaviti aplikaciju s platformi App Store-a ili Google Play-a. Aplikacija je u cijelosti besplatna.

EAZYtowork je kreiran kako bi se obavljali jednostavniji poslovi za koje nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo ili neka kvalifikacija te dodatno obrazovanje, strukovno školovanje i posebne reference, pa je upravo to ono što aplikaciju čini jedinstvenom i poželjnom na tržištu rada.