Trošimo četiri puta više nego što štedimo, te 1,8 do 2,7 puta više nego što zaradimo. Kako tomu stati na kraj?

Posljednjih 25 godina – trošimo četiri puta više nego što štedimo. Trošimo 1,8 do 2,7 puta više nego što zaradimo. Imperativ je kapitalističkog društvenog uređenja POTROŠNJA bez obzira na cijenu – sasvim razumljivo promatramo li gospodarske nužnosti, ali ne i potrošačke mogućnosti građana Hrvatske.

Tijekom jedne godine kupimo između 10 i 40 različitih proizvoda (odjeća, nakit, namještaj, kozmetika, knjige…) koje koristimo tri, dva, jedan puta ili čak niti jednom.


Sve više gomilamo i takozvanog „digitalnog smeća“ – poput fotografija, glazbe, e-knjiga, aplikacija, igara…) na koje također trošimo zarađeni novac, a te proizvode koristimo jako malo ili nimalo.

Godišnje gubimo i do 3.500 eura jer ne znamo upravljati pravilno energentima i prirodnim resursima koje koristimo  (električna energija, voda…)

Stoga nam je iznimno zadovoljstvo pozvati Vas

na prvu besplatnu edukaciju

„Zašto više trošimo, a manje štedimo“

22. ožujka 2023. g. od 17 do 18 sati u Varaždinskim Toplicama

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića

Ulica grada Vukovara 1, Varaždinske Toplice prostor školskog hola.

Besplatne edukacije rezultat su suradnje i zajedničkog projekta u obrazovnom djelovanju Grada Varaždinske Toplice i edukacijske platforme www.Valoreschool.com.

Cilj je ovaj model suradnje kojega gradimo u Varaždinskim Toplicama, u pravcu besplatnih edukacija za upravljanje novcem prenijeti diljem Hrvatske i što više građana upoznati kako kvalitetno upravljati financijama.

Trošimo (a ne štedimo) jer živimo u potrošačkom društvu, želimo osjetiti zadovoljstvo koje nemamo, tražimo emocije koje smo izgubili, rješavamo se stresa kojega ćemo potrošnjom gomilati, kupujemo hranu od koje ćemo se debljati…

Edukacijska, poslovna i financijska pismenost stanovništva Europske Unije u populaciji od 16 do 65 godina je takva da čak 77% ljudi nema dovoljno znanja i vještina za kvalitetno upravljanje svojim poslovnim izborima kao niti financijama. Glavni strah od neuspjeha rješava se učenjem i stalnim ulaganjima u vlastite kompetencije i znanje o upravljanju novcem.

2023. godina je proglašena godinom ulaganja u znanja, edukacije, kao i usvajanje novih vještina i informacija za galopirajuće promjene koje nas prate u svijetu oko nas. Poglavito u poslovnoj sferi…

Iz navedenih razloga pozivamo Vas na prvu besplatnu edukaciju pod nazivom „Zašto više trošimo, a manje štedimo?“ namijenjenu svima koji žele steći, podsjetiti se i razmijeniti iskustva kako kvalitetno upravljati novcem te kako ga kvalitetno zadržati, ulagati, zarađivati i sačuvati za ciljeve koje želimo.

Jer znanje je jedino bogatstvo koje se povećava dijeljenjem.

Zahvaljujemo Vam što ćete nas podržati svojim dolaskom. Sve prijave dolaska obavljaju se na mail: info@valores.hr

Sanela Dropulić                                                                                   Dragica Ratković

CEO                                                                                                          Gradonačelnica

www.Valoreschool.com                                                                    Varaždinskih Toplica

Predavačice na edukaciji 22. 03. 2023.

Iris Addaline –  konzultantica za ulaganja u plemenite metale poput zlata i srebra. Dugi niz godina surađuje s tvrtkom Tim Valores d.o.o., gdje pomaže pojedincima da stvore više imovine nego dugova. U svom radu posebnice je usmjerena za individualno savjetovanje temeljeno na profilu, željama i mogućnostima poduzetnika, ali i vlastitom bogatom konzultantskom radu i referencama.

Linkedin profil Iris Addaline

Sanela Dropulić – Radila je na brojnim menadžerskim i rukovodećim direktorskim pozicijama. Posebno je aktivna u razvoju poduzetništva; donedavno i u sklopu vlastitog projekta Ženski poduzetnički centar (sada poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku). Organizirala je i provela više od tisuću predavanja, seminara i radionica na temu uspješnog poslovanja na tržištu Hrvatske i JI Europe. Dobitnica je nagrade “Naj-žena 21. stoljeća” za JI Europu. Koautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i autorica tri samostalne autorske knjige o poduzetništvu. Autorica je prve slikovnice za djecu koja uči o poduzetništvu pod naslovom »Ja sam mali poduzetnik«

Linkedin profil Sanela Dropulić