Kad prevladamo “niske porive” u sebi, sve su nam granice otvorene na putu k uspjehu u poduzetništvu

Svijet se drastično mijenja, a unutar tih galopirajućih promjena i naša mogućnost za djelovanje na realnom tržištu, opstanak i preživljavanje, te u prvom redu dohvaćanje uspjeha.

Svega toga nema ukoliko smo neaktivni, “učahureni”, ukoliko se skrivamo ispod tepiha i težimo individualnosti bez suradnje s drugima. Upravo drugačije, konstruktivno, pozitivno i u duhu međusobne suradnje, razvija, potiče i stvara mentalno poimanje od svog osnutka 22. 02. 2022. na temeljima nekadašnjeg Ženskog poduzetničkog centra (o čijem “minulom radu” više možete pogledati na video razglednici OVDJE), poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku.

S ciljem u prvom redu povezivanja, uzajamne suradnje, uvažavanja i djelovanja svih koji žive od realnog tržišta te na njemu traže poslovne prilike i realiziraju ih u učinkovite projekte.

Među njima svakako su mlade poduzetnice iz Čakovca Maja Jambrović i Ivana Kirić, idejne pokretačice i vlasnice tvrtke Greenify Invest d.o.o., osnovane prošle godine kao agencije za posredovanje u prometu nekretnina koja posluje na području Međimurske i Varaždinske županije.

Ove dvije mlade i vrlo talentirane za poduzetništvo poslovne žene jako dobro znaju važnost djelovanja, povezivanja, uzajamnosti i suradnje, pa su s razlogom “potegle” iz Čakovca prema Zagrebu na našu proslavu Međunarodnog dana žena i okupljanje s prigodnom i radnom i slavljeničkom atmosferom.

Želja nam je bila čim smo saznali i za ovaj sadržaj poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, da vam se pridružimo i priznajemo da nam je bilo jako lijepo, jako ugodno i iznimno inspirirajuće. Htjele smo čuti što žene misle o drugim ženama, gdje se danas žene nalaze te svojim dolaskom i podržati vašu inicijativu i sadržaje. Mi radimo zajedno i sve što smo čuli i vidjeli dokazalo je da su žene jedna drugoj potpora, baš kao što i nas dvije nadograđujemo jedna drugu i jesmo jedna uz drugu. Mi smo baš jedna drugoj najveće uporište i oslonac te se nadamo i da će ostati tako. A s vama ćemo i nadalje uživati u mnogim sadržajima osnaživanja i muškaraca i žena na realnom tržištu – poručile su poduzetnice Maja Jambrović i Ivana Kirić.

Iz Rijeke na naše druženje u povodu Međunarodnog dana žena stigla je poduzetnica Nina Valerijev, koja je uz ostalo, sudjelovala i u službenom programu obilježavanja – točnije u panelu “Gdje je danas žena?”.

Uz nju, svojim kreativnim promišljanjem u ovom dijelu sadržaja kojega je poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku pripremila, sudjelovali su i Fran Poštenjak (Jastrebarsko), Marko Bogdan (Daruvar), Milena Pleško (Ljubljana), Snježana Agostini (Jastrebarsko), Andreja Šturlan (Osijek), Kristina Ukalović (Zagreb), Martina Šimunković (Zagreb) i Nebojša Grbić (Petrinja).

Motivira me sve što vi radite, te kad god mogu rado ću se i pridružiti sadržajima koje kreirate, jer zajedno smo jači. Motivira me i činjenica da žena treba biti jednako vrijedna muškarcu pa idemo raditi na tome. Bebolin projekt kojega sam inicirala i čija sam idejna začetnica je primjerice projekt koji ravnopravno uključuje i mame i tate od prvog dana djetetovog dolaska na svijet, a riječ je o sadržaju da pomognemo mlade obitelji. Evo na taj način i ja nastojim konkretnim projektima pomagati aktivno djelovanje i suradnju – istaknula je Nina Valerijev.

Uz poslovnu sam zajednicu Osjeti Hrvatsku, baš kao i nekoć uz Ženski poduzetnički centar uvijek kad god mogu jer smatram da su sadržaji koje kreirate uvijek dobro došli realnom tržištu i svima nama koji živimo od njega. To se posebice odnosi i na Međunarodni dan žena, kojega smo nekoć također obilježavali kroz ŽPC (video razglednicu kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE) jer je puno izazova s kojima se trebamo suočiti i početi ih rješavati. Jer jedino ako imamo jednako uvažavajuće odnose i uloge, kao društvo možemo računati na prosperitet, napredak, ali i zadovoljne građane. A kroz zajednicu koju vi gradite i jeste gradili, možemo puno više napraviti i doživjeti, te lakše ostvariti uspjeh nego kada smo solo igrači – komentirao je poduzetnik Fran Poštenjak iz Jastrebarskog.

Druženju poslovne zajednice odazvala se i Sanja Grbić, poduzetnica iz Petrinje koja je stigla u pratnji svog supruga, također poduzetnika Nebojše Grbića.

Moj suprug je sudjelovao u panelu, a ja sam željela iskusiti taj sadržaj i čuti razmišljanja poduzetnica i poduzetnika iz cijele Hrvatske, kao i gošći iz Slovenije. I puno toga se dalo čuti korisnog i primjenjivog u životu. Lijepo je sve ovo što radite, korisno i potrebno te svakako s radošću očekujem puno novih lijepih događanja iz uvijek kreativne “kuhinje” poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, nekoć Ženskog poduzetničkog centra – istaknula je poduzetnica Sanja Grbić iz Petrinje.

Uvijek je lijepo biti uz vas i s vama. Tako je bilo i za vrijeme Ženskog poduzetničkog centra, tako je vidim i sada, te mi je drago da mogu uživati u vašim sadržajima i aktivnostima. Postala sam baka nedavno, ali rado “ganjam” rupe u rasporedu da vam se pridružim. To što radite osnažuje nas i potiče da gradimo bolju zajednicu ljudi. Dajte nam snagu da budemo bolji, a vjerujem i mi vama. Ovaj događaj je također bio lijep, ali svakako mi se sviđa što je uvijek i edukativno jer uvijek dođem kući s naših druženja bogatija za nova znanja, informacije, mogućnosti za suradnju – istaknula je Maja Ilić iz Osijeka.

Svim damama prigodne poklone darovao je naš dugogodišnji član (još iz vremena Ženskog poduzetničkog centra) Antun Urbić Backo i njegov Muzej vlakića Backo Mini Express. Poduzetnik Filip Babli iz Osijeka, zastupnik pjenušavih vina vinarije Radgonske Gorice održao je prigodnu prezentaciju i degustaciju vrhunskih kapljica pristiglih iz Slovenije, ali dragih mnogim nepcima i naše poslovne zajednice, a svim damama poslovna zajednica je poklonila i crvene ruže jer smo ipak obilježavali Međunarodni dan žena.

Naše akcije nastavljaju se dalje – novi veliki projekt pred nama je 10. svibnja u Varaždinskim Toplicama i druga po redu bilateralno poduzetnička manifestacija Dan Slovenije u Hrvatskoj, koju organiziramo.

Kako je bilo prošle godine možete pogledati na video razglednici OVDJE kao i u reportaži HTV Središnji Dnevnik OVDJE.

fotografije: Boris Jagačić