Ugled i uspjeh grade se u poduzetništvu godinama, pa i desetljećima – preko noći uspijeva se samo na nepošten način

Narodna mudrost kaže: Moraš sanjati veliko, da bi postao veliki!

Ti su snovi godinama sastavni dio poduzetništva naše Premium loyalty članice Laure Gergelj iz Osijeka, koja je u svoju tvrtku D – Invoice utkala brojne plodove iznimno predanog i svestranog poduzetničkog angažmana. Kako sama Laura Gergelj, po struci diplomirana informatičarka, zna istaknuti – dosadašnji rezultati poslovanja, uvelike su utemeljeni na predanom radu, ali i velikom iskustvu, znanju, iznimnom broju zadovoljnih klijenata u Hrvatskoj i inozemstvu.

Stoga s razlogom želimo postati – najveći europski knjigovodstveni servis! Jer mi smo uvijek uz svoje klijente, dokazujući da kvaliteta i znanje nemaju granica. Baš kao što granica nemamo niti mi da bi klijenti ostvarili svoje zadovoljstvo našim uslugama. Posebice smo usmjereni u svojoj misiji pomoći ženama u ruralnim krajevima unaprijediti svoj rad od kuće u internacionalnom knjigovodstvenom servisu i približiti im knjigovodstvo kao posao popularan, razumljivi i dostupan široj javnosti – ukratko objašnjava iznimno angažirana poduzetnica Laura Gergelj, koja je od prvog dana postojanja poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku naša Premium loyalty članica, a pratila nas je našem radu brojnim potporama i vlastitim angažmanom i dok smo bili Ženski poduzetnički centar.

Laura Gergelj od prošle je godine i ponosna vlasnica priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ (SZS) i SIMBOLA KVALITETE (SK) koje joj je dodijeljeno tijekom 8. Regionalnog summita poduzetnika „300 NAJBOLJIH“ u Dubrovniku.

Skromna, ali uvijek radišna Laura Gergelj ukratko nam priča o sebi i o tome kako je odrasla u više država i kako je to vješto ukomponirala u svoj današnji uspješni poduzetnički projekt i tvrtku D – Invoice.

Rođena sam u sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Njemačkoj u obitelji gastarbajtera. Osnovnu i srednju školu pohađala sam u Hrvatskoj i u Mađarskoj. Diplomirala sam na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, te stekla zvanje diplomirane informatičarke. Poslovnu karijeru započela sam profesorica informatike u Srednjoj ekonomskoj školi u Požegi. Vrlo brzo odlazim u poduzetništvo otvaranjem vlastite tvrtke Dom računala d.o.o. u kojoj sam radila programerka, knjigovotkinja i direktorica (ali kako to obično biva u poduzetničkim projektima bila sam još puno toga: serviserka, web developerka, prodajna predstavnica i komercijalistica). Uvijek „gonjena“ velikom željom za novim znanjima i usavršavanjem, položila sam tečaj za samostalnu knjigovotkinju kao i voditeljicu projekata i projektnog ciklusa. Razvoj karijere vrlo brzo je potaknulo moje ulaganje u znanja, pa tako postajem savjetnica za COP u Fini, zatim PM u Ericsson Nikola Tesli – servisima te knjigovođa u trgovačkom društvo Finansing d.o.o. – prisjeća se Laura Gergelj svoje bogate i radom prožete karijere.

Poduzetništvo je, ističe ovaj Osječanka, uvijek ležao u njoj. Stoga je bilo sasvim za očekivati da je u svojoj bogatoj poslovnoj karijeri brzo krenula po onoj znanoj da sama sebi bude “šefica”, sada kroz tvrtku D – Inovice.

Kako sam uvijek otvorena za nove životne i poslovne prilike, uz veliku želju za samostalni rad, svoju sam tvrtku Dom računala d.o.o preimenovala u D-invoice d.o.o obogaćujući poduzetničku ponudu usluga mog tima i za knjigovodstvo i računovodstvo. Naš tim broji pet djelatnika i tri vanjska suradnika, a zbog stalnog porasta tražnje za našim uslugama uskoro otvaramo i nova stalna radna mjesta. Velika mi je želja i poslovna misija približiti knjigovodstvo kao poslovnu aktivnost široj javnosti, kako bi postala popularnija i cjenjenija, a uz to proširiti mrežu D – Invoice franšiza na teritoriju Europske Unije – pojašnjava vlasnica ove međunarodne tvrtke.

Tvrtka D – Invoice pruža cjeloviti knjigovodstveni i računovodstveni servis svojim klijentima, kao i stalnu pomoć i savjetovanje po poreznim i poslovnim pitanjima, organiziraju i pružaju mnoge financijske tečajeve i aktivnosti, kao i obrazovanje mladih učenika i studenata u pravcu financija.

Danas se knjigovodstveni servis u Osijeku povezuje s knjigovodstvenim servisima u okolnim državama s kojima se dogovara suradnja, a kao rezultat imamo otvorene D-INVOICE urede u Mađarskoj, BiH, Crnoj Gori, Sloveniji, Rumunjskoj i Slovačkoj. Cilj za 2022. godinu otvaranje je pak ureda u Njemačkoj, Poljskoj i Nizozemskoj. Nije loše s obzirom da se za ostvarenje projekta odlučila u neizvjesnim pandemijskim godinama – dodaje ova poduzetnica.

Laura Gergelj iznimno je i poduzetnički i društveno angažirana posebice u svom Osijeku, kao i Slavoniji. Boli ju nefunkcioniranje sustava, nezakonje, nepravda, pa često progovara kroz svoj blog i educira nas kako lakše preživjeti sve ovo što nas okružuje, da bi bili uspješni u onome što radimo. A za naše klijente najvažnije je da čuvamo svoj ugled – jer on se jako teško postiže, teško se čuva, ali lagano gubi.

Ugled i uspjeh grade se u poduzetništvu godinama, pa i desetljećima – preko noći uspijeva se samo na nepošten način. Stoga sam ja odmah znala koji je put u poduzetništvu, ali i životu – moj – a on je pošteni, kvalitetni, onaj potkrijepljen znanjem i vještinama, angažmanom i prije svega emocijom, prema klijentima, prema poslu, jer ne možete uspješno raditi ono što radite, ako nemate emocije, ne volite to što radite i prije svega niste u svom poslu i glavom i srcem – poručuje ova istinski srčana i lavovski usmjerena na posao i kvalitetu posla naša Premium loyalty članica.

Za svoje klijente unutar ili izvan Hrvatske koji su sve brojniji ima puno razumijevanja i uvijek je kad može uz njih. Što je okosnica poslovanja njezinog tima i nje same. Uz predan rad, uspjeh i ugled tada dolaze sami po sebi. No postavila je jasna pravila igre i odnosa s klijentima što posebno cijene svi oni koji je angažiraju. A to je:

Postavljanje jasno određenih granica u obvezama poduzetnika i knjigovođe. To znači da je klijent sam odgovoran za svoju originalnu dokumentaciju, što mu je u krajnjem slučaju i u interesu; mjesečno izvještavanje poduzetnika o ‘krvnoj’ slici (cash flow, salda-konti, zalihe, zarade po artiklu i prilagođene, stanje prema leasing kućama, pozajmicama i ostalo) njihovih poduzeća; te kroz on-line knjigovodstvo zbog kojeg se komunikacija s klijentima svela na minimum, produktivnost porasla na maksimum, a troškovi se smanjili na obje strane – ukratko pojašnjava ova poduzetnica.

Kad god je poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku (ili u proteklih šest godina Ženski poduzetnički centar) organizirao neku aktivnost, konferenciju ili poduzetnički projekt, Laura Gergelj iz Osijeka uvijek je bila uz nas i s nama, pružajući nam potporu.

Svi mi koji volimo Hrvatsku znamo da ovo nije prvi puta kako čujemo da se pokreću neki poduzetnički projekti kojemu je cilj, podizanje svijesti građana o važnosti onoga što nam dolazi na tržište, onoga što je na tržištu kao i svega što čini poduzetništvo. Isto tako svjesni smo činjenice da su ti projekti dostigli svoje ciljeve i da su nakon toga nekako stali i stagniraju. Ti strateški važni projekti se ne šire ne rastu i na kraju na njih pomalo i zaboravljamo.  Poznajem ekipu koja stoji iza Osjeti Hrvatsku projekta kao poduzetne, prvenstveno ambiciozne, uporne i dosljedne te sam uvjerena da se to ovom projektu neće dogoditi. Veseli me što od samog starta mogu sudjelovati i pratiti njegov razvoj – naglasila je  Laura Gergelj, vlasnica knjigovodstvenog servisa iz Osijeka, naša Premium loyalty članica.