Modni brand Botun – izgrađen s puno ljubavi i odricanja idejne začetnice Sanele Škorput u sred korona krize unatoč svim izazovima

Ako igdje u ovoj predivnoj državi možete osjetiti istinsku Hrvatsku, sa svim svojim kvalitetama, nepatvorenostima, optimizmom i velikom voljom te radnim elanom onda je to definitivno modni atelje Botun i istoimeni modni brand, idejne začetnice i modne kreatorice Sanele Škorput (45), loyalty članice naše poslovne zajednice.

Ova iznimno maštovita i inovativna poduzetnica, koja mami svojim zaraznim osmijehom, ali prije svega uvijek vedrim duhom, snalazi se u svijetu mode kao riba u vodi. No – ipak nije krenula odmah stopama svoje izvorne struke, no ljubav prema njoj ipak ju je vratila u “modni kolosijek”.

Nakon završetka Tekstilno tehnološkog fakulteta zapošljavam se u auto industriji. Naravno to je zbog stanja u tekstilnoj industriji jer u to vrijeme nije bilo posla i trebalo je osigurati egzistenciju prvo. U toj branši sam radila oko 16 godina, te dosegla karijernu poziciju koja za ženu bar kod nas nije uobičajena – radila sam na postavljenju kojega zovemo “aftersales manager”. Posao sam radila s velikim žarom kao i sve u što vjerujem, ali došlo je do zasićenja i moja davna želja je prevagnula. Odlučila sam krenuti u ostvarenje onoga što volim i za što sam se primarno školovala – prisjeća se Sanela Škorput svojih modnih početaka uz vlastiti brand Botun.

Nakon što je sredila svoje obiteljske prilike, te se realizirala i kao majka, sada odrasle djece, došao je red i na realizaciju njezinih snova o modi. Brand Botun (i istoimeni modni obrt) se “rodio” 01. prosinca 2019. , a nekoliko mjeseci poslije otvoren je i modni atelje Botun, na adresi Jablanska ulica 50.

Gledajući poslovnu povijest – Botun se rodio u koroni. Botun je zamišljen kao brand odjeće za žene; ali je u prvom redu namijenjen svim ženama koje trebaju lijepu, unikatnu i praktičnu odjeću po pristojnim cijenama i u kojoj će doista biti zadovoljne svojim izgledom. Sam atalje je smješten u Rudešu/Zagreb, Jablanska ulica 50 i osmišljen je tako da se svatko osjeća kao da je kod svoje kuće. Svi smo svjesni da živimo ubrzanim tempom i nemamo baš vremena šetati po trgovinama, a još manje istinski odvojiti vrijeme za uživanje u kupovini bez stresa. Upravo tu nastupa Botun. Želja mi je bila napraviti mjesto gdje svaka žena može pronaći nešto za sebe, a da ne luta okolo i traži do iznemoglosti. Mislila sam na sve pa tako i na parking koji uvijek čeka one klijentice koje nam dolaze s automobilom. Jer pronalazak parkinga također može biti stresno. A kad uđete u Botun kreće ona ugođaj kojega sam željela stvoriti -uživanje u modi, opuštanje i lagano pregledanje naše modne ponude, sok, kava, razgovor ugodni i nema mjesta bilo kakvoj napetosti od bjesomučne potražnje – opisuje ugođaj u svojoj modnoj oazi vlasnica ateljea Botun Sanela Škorput.

Ova marljiva poduzetnica ne skriva kako je cijelog života željela biti upravo to što je danas. No trebalo je vremena proteći da stekne odučnost, ali i mogućnost za realizaciju svojih ideja. A onda ni manje ni više – krenula je zajedno s koronom, u gotovo poduzetnički nevjerovatnim uvjetima.

Cijeli život kada promatramo poduzetništvo su izazovna vremena. Sada ili prije 10 godina – uvijek je neki izazov. To se prevladava tako da treba imati želju i volju za radom. Ništa nam neće pasti s neba ako se sami ne potrudimo. Biti poduzetnik znači raditi 24 sata i biti uvijek uz svoj posao. Ali kad nešto voliš što radiš – onda ustvari nikada ne radiš. Dodatno bih naglasila da mi u mom poslu dosta pomaže poslovno povezivanje tj. networking, bez toga znatno bi manje uspjela na tržištu – ističe naša loyalty članica te dodaje kako je sretna što se može posvetiti modi žena koje joj često dolaze ne samo po odjevne predmete nego i modne savjete.

Jer znaju da je Botun njihova oaza za sve što se može ukomponirati u zadovoljstvo žene odjećom koju kupuju.

Klijentice i kupci u Botunu su najčešće zaposlene žene, mnoge od njih su i još više zaposlene – majke… Osim što imam fizičko mjesto prodaje u Jablanskoj ulici u gradskoj četvrti Rudeš u Zagrebu, dosta koristim kanale prodaje na sajmovima, a tu su i naravno društvene mreže i digitalna sfera prodaje bez koje naravno danas nema izgradnje branda na tržištu – zaključuje Sanela Škorput.

Zašto smatrate da je dobro pridružiti se poslovnoj zajednici Osjeti Hrvatsku? Zbog čega ste i Vi postali loyalty član naše zajednice?

Networking mi je puno pomogao u poslu. Što više ljudi poznajem to sam bogatija zato bih svima preporučila da izađu iz svoje čahure i da krenu upoznavati druge ljude, posebice glede posla.