Ogulinu, Pakracu, Varaždinskim Toplicama i Zaprešiću bit će uručena Povelja Grad prijatelj poduzetništva

Prije pet mjeseci organizirali smo bilateralni gospodarski susret u Zaprešiću, u suradnji s tamošnjom gradskom upravom,  pod nazivom Dan Slovenije u Hrvatskoj o kojemu više možete vidjeti na ovoj video razglednici OVDJE na kojega se odazvalo više od stotinu poduzetnica i poduzetnika.

Jesenske aktivnosti poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku smo usmjerili na realno tržište u našoj državi s ciljem da još više, posebice u ovim izazovnim vremenima, potaknemo međusobnu suradnju, razumijevanje, produktivnost i iznalaženje rješenja te poduzetnički optimizam i vjeru u uspjeh.

Prvi je naš ovo jesenski projekt u suradnji s Gradom Ogulinom, Turističkom zajednicom Ogulina te Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, pred nama i to pod nazivom Dan poduzetništva Hrvatske – DPH.

Bogat i raznolik DPH program upotpunit će priče uspješnih hrvatskih poduzetnica i poduzetnika s njihovim receptima kako kvalitetnim rješenjima do ostvarenja ciljeva. U sklopu ove manifestacije održat će se i Poduzetnički sajam gdje će se prodavati i prezentirati mnoge usluge i proizvodi realnog tržišta.

Stoga nam je velika čast i zadovoljstvo pozvati Vas na

Dan poduzetništva Hrvatske

04. listopada od 10 do 14 sati

Zgrada PUO-a, Trg Petra Stipetića 1, Ogulin

za sve koji dolaze iz Zagreba organiziran je besplatan prijevoz autobusom DPH koji će od 08:00 sati voziti na relaciji Arena Centar – Ogulin – Arena centar

Svi sadržaji DPH su u cijelosti besplatni za sve sudionice i sudionike

nakon prijave na mail: info@osjetihrvatsku.hr

U Ogulinu će se također premijerno dodijeliti i Povelja Grad prijatelj poduzetništva, koja se po prvi puta dodjeljuje predstavnicima lokalne zajednice u prvom redu Gradovima – a s ciljem još veće suradnje s poduzetnicima.

Ove jeseni ona će biti uručena Gradu Ogulinu i gradonačelniku Daliboru Domitroviću, Gradu Pakracu i gradonačelnici Anamariji Blažević, Gradu Varaždinskim Toplicama i gradonačelnici Dragici Radaković te Gradu Zaprešiću i gradonačelniku Željku Turku.

Povelja se prvi puta dodjeljuje predstavnicima lokalne zajednice, u prvom redu Gradovima, a vjerujemo uskoro općinama i županijama s ciljem promicanja učinkovite suradnje „na terenu“ tamo gdje poduzetnici grade svoje aktivnosti i razvijaju svoje ideje u konkretna djela. Nastavak je to našeg šestogodišnjeg projekta dok smo bili Ženski poduzetnički centar, te smo sretni što nas i nadalje, sada kao poslovnu zajednicu Osjeti Hrvatsku – prepoznaju diljem Hrvatske, te poduzetništvu, kao i svima za koje volontiramo kao stručnjaci, daju potporu – kazala je u povodu održavanja Dana poduzetništva Hrvatske u Ogulinu futurologinja poduzetništva Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što u gradu Ogulinu mogu ugostiti poslovnu zajednicu Osjeti Hrvatsku u organizaciji Dana poduzetništva Hrvatske. Zahvaljujem se prije svega cijelom timu poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku što su prepoznali Grad Ogulin kao grad prijatelj poduzetništva, te mu dodijelili Povelju Grad prijatelj poduzetništva. Grad Ogulin oduvijek je bio prijateljski raspoložen prema poduzetnicima, a pogotovo u posljednjih nekoliko godina kada nam broj poduzetnika, a i broj zaposlenika je u konstantnom porastu. Ova povelja bit će nam poticaj da još više i intenzivnije radimo, komuniciramo i pomažemo našim poduzetnicima kako bi im u ova teška i izazovna vremena što više olakšali njihovo poslovanje.  Veselim se našem susretu i druženju – izjavio je gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović povodom Dana poduzetništva Hrvatske koji nas očekuje 04. 10. 2022. godine, ujedno i jedan od gradonačelnika kojemu će biti uručena Povelja.

Prošle godine Grad Varaždinske Toplice ugostile su poduzetnice i poduzetnike iz cijele Hrvatske na B2B susretima , a aktivno pomažu i ove godine inicijative za poticaj i održivost realnog tržišta. U prvom redu zahvaljujući i gradonačelnici Dragici Ratković, koja je i sama poduzetnica te dolazi iz poduzetničke obitelji.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti Vaš gost i primiti Povelju Grad prijatelj poduzetništva koja se između ostalog dodjeljuje prvi puta gradovima odnosno predstavnicima lokalne zajednice. Budući da se nalazim na čelu jednog prekrasnog malog Grada, kako ga ja volim nazivati „bisera“ kojeg još samo malo treba izbrusiti Grada Varaždinske Toplice, grada u kojem živim i kojeg živim, A ujedno cijeli svoj radni vijek dio sam realnog sektora, moje zadovoljstvo time je još veće jer su prepoznate te male a zapravo velike vrijednosti koje zajednički vode istom cilju. Rastu, razvoju i napretku poduzetništva i lokalne zajednice. Ovim putem zahvaljujem se kao gradonačelnica grada koji uvijek nastoji biti podrška svakoj ideji, projektu i aktivnosti koja na bilo koji način može pridonijeti rastu i razvoju, te u svoje osobno, ime za dodijeljeno priznanje koje me jako veseli. Svima Vama, vašim suradnicima, poduzetnicima i građanima želim puno uspjeha u daljnjem radu, mnogo projekata i dobrih rezultata, te pozitivnu i zdravu budućnost za sve Vas – poručila je uoči dodjele povelje u Ogulinu Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Povelja Grada prijatelja poduzetništva dokaz je da smo na dobrom putu, ali i poticaj da još jače podupiremo zaprešićke poduzetnike i sve koji će Zaprešić izabrati za svoje poslovanje. Krenuti danas u poduzetničke vode hrabra je odluka, zato smo prije nekoliko dana objavili i Natječaj za dodjelu potpora za poduzetnike početnike. Svima pružamo priliku za promociju na tradicionalnom Međunarodnom gospodarskom sajmu koji u listopadu u Zaprešiću okuplja više od 200 izlagača. Ali ono što je najvažnije, aktivno radimo na stvaranju pozitive poslovne klime i stvaranju što boljih komunalnih preduvjeta za dolazak novih investicija. Gradska uprava trenutno radi na razvoju nove gospodarske zone. Planirana je uz buduću Istočnu obilaznicu grada koja će unaprijediti već sada odličan prometni položaj Zaprešića, kao i pozitivno utjecati na daljnji gospodarski razvoj grada – izjavio je u povodu dodjele povelje Gradu Zaprešiću gradonačelnik Željko Turk.