Kišobrane iz Zaprešića zbog brojnih razloga kupuju diljem svijeta pa i u Hollywoodu, Roland Garrosu, Mercedes-Benzu, Svjetskom ekonomskom forumu..

Tisuće kreativnih ideja slilo se u obilje boja i nijansi, inovacija i motiva, dizajna i kreacija koji su pravo osvježenje u svakom smislu, a primarno kada pada kiša. Zajednički nazivnik im je Hrvatski kišobran.

Riječ je o zaprešićkoj tvornici na čijem je čelu iznimno angažirani i svestrani poduzetnik te stručnjak za financije Marin Rogić (48).

Tvornica koju vodi danas je poznata gotovo dijem svijeta – po proizvodnji kišobrana. Više od 80 posto svega što se proizvede u tvornici Hrvatski kišobran ide u izvoz, a ponosno su ih nedavno koristili i u filmu o dizajnerskoj kući Gucci. Hrvatski kišobran čest je i na utrkama Formule 1, viđen je i na Svjetskom ekonomskom forumu, kao i na teniskim terenima Roland Garrosa, modna kuća Versace također će uskoro dati svoj obol ovom jedinstvenom hrvatskom proizvodu…No to je samo mali dio impresivnog niza referenci koje se broje na svim svjetskim kontinentima.

Naravno da sve to kreće od prve violine cijeloj projekta Hrvatskog kišobrana Marina Rogića, koji za sebe s radošću kaže da je zaigrani čovjek, jer cijeli svoj život istražuje otvorenog srca i duše, posebice nove ideje za nova djela. 

Cijeli život usmjeravam svoj brod prema pozitivnim ciljevima, uvijek nastojim imati dobar vjetar za jedrenje životnim prilikama, pa onda i rezultati dolaze sami po sebi. Najbolji je primjer te moje igre, pozitivnog stava i životnog optimizma je i naš Hrvatski kišobran. Nismo se držali nekih ekonomskih postulata gdje treba ići na najnižu cijenu, jeftini materijal, formiranje proizvodnje gledanjem što radi konkurencija iz Kine, nismo gledali da se u Europi kišobrani gotovo ne proizvode nego je sve na Dalekom istoku. Mi smo vjerovali u budućnost koja se sada prepoznaje kao ispravnom – a to je europska proizvodnja, kvalitetna proizvodnja, odgovorna proizvodnja…Hrvatski klijenti koji kupuju naše proizvode znaju o čemu je riječi i jako su nam lojalni, a isto je i izvan granica Hrvatske. Vjeruju u naše proizvode, s oznakom made in EU, a i tu vidimo naš tržišni opstanak – jasan je Marin Rogić, direktor tvornice Hrvatski kišobran iz Zaprešića, koji želi živjeti život punim plućima i u privatnom i u poslovnom segmentu. Od kad zna za sebe ovaj angažirani poduzetnik dosta volontira, svestrano pomaže, posebice mladima i potrebitima, voli putovanja, svoju obiitelj, sportski život te prije svega društveno djelovanje…

A angažiran je i u poslovnom svijetu što mu je i donijelo globalni uspjeh sasvim opravdano. Jer priča koja se razvila oko Hrvatskog kišobrana, posebice pomognuta mnogim inovacijama, poput 3D slika na materijalu, svakako su korak više u osvajanju tržišta u odnosu na sve ostale u ovoj branši. 

93 posto svih zaposlenika koji rade na našim projektima su žene. Ali ne samo u tvornici uz strojeve za šivanje, nego i na upravljačkim mjestima, tj. u managementu i moram priznati da sam veliki zagovornik pozitivne diskriminacije. Uz žene managerice se može puno sistematičnije raditi u ovoj branši. Vrlo su angažirane, svestrane i prije svega njihov multitasking u našim poslovima dolazi do izražaja. Odličan smo tim i jako dobro funkcioniramo, ponosan sam na sve svoje članove tima s kojima gradimo našu poslovnu priču – naglašava poduzetnik Marin Rogić ističući da su u poslu kojemu je na čelu iznimno važno kakve poslovne i privatne vrijednosti njegujemo da bi opstali.

U prvom redu za ovog poduzetnika iz Zaprešića to znači da u svemu gdje djelujemo moramo ostvarivati win win situaciju – dakle za svakog dionika procesa mora biti dio i pobjede ili rezultata. 

I to u svim smjerovima – i prema klijentima, i prema zaposlenicima, i prema dobavljačima – jako pazimo na sustav vrijednosti koje njegujemo, na istinu, poštenje, jednaku šansu za djelovanje, win win situaciju za sve. To su naše poslovne vrijednosti i na njima gradimo svoj poslovni, ali i privatni uspjeh. Naša najveća snaga je upravo bogatstvo svega što proizvodimo. Imamo brojne suradnje s poznatim globalnim i hrvatskim dizajnerima. Tu su i kišobrani koje radimo za kompanije, razne brandove…Imamo i aplikaciju pod nazivom Moja mala tvornica gdje svatko može dizajnirati svoj kišobran i staviti na našu web stranicu i prodavati ga. To prati dio naših poslovnih vrijednosti gdje želimo svima pružiti jednaku šansu za uspjeh – opisuje vlasnik tvornice Hrvatski kišobran.

Marin Rogić vidi veliku perspektivu za uspjeh kroz stalno i aktivno ulaganje u nove tehnologije i nove ideje, nove proizvode. Jedan od njih svakako je suradnja s brandom pametnih kišobrana Kisha – osmišljenog u Hrvatskoj, a “pametnim” ga čini ugrađeni Bluetooth čip putem kojeg se spaja na mobitel te pomoću aplikacije javlja trebate li ponijeti kišobran sa sobom ili ne. 

Proizvodna paleta tvornice se širi i na kabanice i suncobrane, ali i oporabu platičnih boca za proizvodnju eko kišobran.