Anima collection premijerno na hrvatskom tržištu za sve ljubitelje ručnog rada, visoke kvalitete proizvoda, originalnosti, ali i luksuza

Na nedavno održanom Danu Slovenije u Hrvatskoj kojega smo kao poslovna zajednica organizirali zajedno s Gradom Zaprešićem, premijerno se izvan granica Slovenije predstavila unikatna i iznimno kreativna Anima collection iz Ljubljane. 

Djelo je to i umjetnina idejnog začetnika Vasje Zupančiča (55), poduzetnika iz Ljubljane koja osvaja kupce diljem Slovenije zahvaljujući i zajedničkom radu sa sinom Gašperom (28), kreativnim direktorom ovog inspirativnog poslovnog projekta i kolekcije.

Anima collection predstavlja danas na slovenskom i hrvatskom tržištu spoj poduzetničke upornosti, kreativnosti, izražajnosti i prije svega inovativnosti. Vasja Zupančič koji se u maštovito more zvano Anima collection otisnu prije četiri godine, već je tri desetljeća u poduzetništvu.

A onda je odlučio razviti i svoju inovativnu i kreativnu stranu.

Iako se bavim više od 30 godina turizmom i ugostiteljstvom, svoj umjetnički izričaj pronašao sam u sasvim drugačijem te znatno kreativnim angažmanu kojega sam nazvao Anima collection.

Razvijamo se izvan Slovenije, a želimo sasvim razumljivo prvo doći i na tržište Hrvatske jer smo upućeni jedni na druge zbog međusobne blizine i naravno male udaljenosti jednih od drugih. Svakako nam je poznata i turistička djelatnost Hrvatske, ali i očuvana prirode koju imaju obje države, jer naša Anima collection dolazi do izražaja upravo u takvim sredinama. Smatramo da je dolazak na hrvatsko tržište za nas lakši i zbog jednostavnosti komunikacije, međusobnog razumijevanja, poznavanja te prije svega velike volje na oba tržišta da međusobno poslujemo. Jer susjedi međusobno jedni drugima prvi priskaču i pomažu stoga vjerujem da ćemo i u Hrvatskoj također s Anima collection imati poslovne partnere, suradnje i klijente. Smatram da Hrvatska ima odličnu poslovno poduzetničku atmosferu koja će i nama ići na ruku da se što više povežemo i da zajednički radimo – kazao je poduzetnik i idejni začetnik i kreator Anima collection Vasja Zupančič iz Ljubljane u povodu početka poslovanja i na hrvatskom tržištu za ovu jedinstveno i inspirativnu kolekciju.

Ukratko ističe da mnogi koji se prvi puta dotaknu Anima collection umjetnina koje posebnom ljepotom zrače, osjete svu jednostavnost,  a opet originalnost, ručni rad, dah luksuza i izvornosti koje nose djela ovog samoukog umjetnika i poduzetnika. Za izradu Anima collection eksponata nije stradala niti jedna životinja – niti jedno živo biće, sve je reciklaža te cjelovita oporaba iz prirode, ističe ovaj poduzetnik i umjetnik.

Da je umjetnost uvijek bila dio mene, osjećao sam to cijeli život, no pravi poriv osjetio sam prije tri – četiri godine kada je sve krenulo kako to obično bude – kao hobi i razbibriga te moja after work zanimacija. Taj hobi je brzo pokazao svoju umjetničku stranu, koja se probudila kod mene, ali i svih onih koji su gledali ono što ja radim i što kreiram – prisjeća se Vasja Zupančič svojih početaka.

A kreativni direktor cijele kolekcije, sin Gašper, sada ocu poduzetniku i umjetniku pomaže u tržišnim komunikacijama i prepoznatljivosti.

Uz oca sam stasao ne samo u poduzetništvu, nego i u njegovom stvaranju, te od prvog djela Anima collection umjetnina, jer mi je bilo sve zanimljivo što je stvarao, kreirao, sve što je nastajalo. Postajao sam uz oca i njegovu kreativnost svjestan koliko ću naučiti, koliko će me njegovo iskustvo pogurati još više u poduzetništvo, ali mi i pomoći da istražim sve što tržište pruža i može donijeti i kroz plasman ovakvog proizvoda i izgradnjom koju imamo kroz prodaju, brandiranje, tržišne komunikacije…- jasan je Anima collection kreativni direktor Gašper Zupančič.

Ne skriva kako je sretan zbog onoga što je njegov otac započeo, te jasno poručuje.

Ja sam svjedok da sve što moj tata dotakne doživi i uspjeh, jer je doista vrlo uporan i talentiran, stoga sam sretan da će moći i Anima collection, uz pravi tim plasirati na tržište Slovenije i izvan nje, u prvom redu Hrvatske, u čemu nam pomaže i poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku – naglašava mladi poduzetnik Gašper Zupančič.

Anima collection proizvod namijenjen je svima koji cijene umjetnost, koji razumiju inspirativno djelovanje ove vrste, a kako ističu otac i sin Zupančič – želja je bila prije svega ugoditi i slaviti život na ovaj način, kao i ljepotu prirode što se postiže kroz uporabu Swarovski kristala, ali i posebne iluminacije, čime je ulovljeni trenutak prirode za vječnost. 

Naša temeljna misao vodilja bila je i jeste upravo da udahnemo životu onome što život više nema. Kroz Anima collection koristimo odbačene materijale u prirodi, iz prirode i nešto što je koristilo prirodi. Idealni kupac koji zna koju poruku nosi ova kolekcija. Tako na primjer rogovi koje koristimo uglavnom su bili odbačeni u šumi, neki od njih bili su pohranjeni u skladištima vikendica i slično…. a sada im nastojim vratiti gracioznost, na svoj način vraćam im život, ljepotu, blistavost koju zaslužuju i u cijelosti poštujemo prirodu koja me inspirira – ističe Vasja Zupančič. Dodaje i kako se Anima collection okviri rade od hrasta ili oraha, ali nakon piljenja, kao stolarski nus produkt koji bi inače koristio za ogrev, a ovako je dobio novu umjetničku i korisnu dimenziju.

Posebna priča su ukras Swarovski kristali kako bi Anima collection imala svoju finalnu ljepotu i doživljaj kojega želim sačuvati i vratiti u život. Tu je i imitacija životinjske glave koju radim od gipsa, dakle nema nikakve prave životinje koja je stradala radi Anima collection umjetnine, upravo suprotno – mi veličamo ljepotu života koju stvara priroda oko nas – poručuju Gašper i Vasja Zupančič. 

Zašto smo se pridružili loyalty programu poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku?

Mi dolazimo iz Slovenije na hrvatsko tržište upravo zahvaljujući poslovnoj zajednici Osjeti Hrvatsku. Mi imamo bliskost susjeda, ne treba se izolirati svatko za sebe nego trebamo surađivati, zajedno stvarati nove prilike i uvjete da razmjenjujemo ideje i iskustva, pomažemo jedni drugima i razvijamo se na poduzetničkom planu, a upravo nam tu pomaže poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku i svi sadržaji koji se nude u tom pravcu.  U toj suradnji, gdje je poduzetnički uspjeh na prvom mjestu – nema nas i vas, tu trebamo biti mi – za što jednostavniji i manje bolan izlazak iz krize koju je izazvala korona, rusko – ukrajinski sukob, ali i rastuća inflacija i teško gospodarsko stanje. E pa zato smo uz poslovnu zajednicu Osjeti Hrvatsku – jasni su poduzetnici iz Ljubljane Vasja i Gašper Zupančič.