Inspirirani prirodom i njezinom ljepotom, pokrenuli poduzetnički poduhvat GreenArt

Iz Slavonije točnije iz Nove Gradiške u našu reportažu na Osjeti Hrvatsku digitalnu platformu stigli su Suzana i Marin Rajić.

Stigli su oni kako ističu, prije nešto više od desetljeća i u Zagreb „trbuhom za kruhom“ stalno u iznimno kreativnim idejama i aktivnostima vezanih uz viziju života kakav bi željeli živjeti. U prvom redu motivirani očuvanjem zdravlja. 

Prije nekih sedam godina napustila sam zbog zdravstvenih razloga posao u jednoj velikoj tvrtki i tada je nastala i velika prekretnica u mom, ali i životu mog supruga… Odlučujemo se oboje na nove avanture vezane uz naš poslovni i privatni život – pojašnjava poduzetnica Suzana Rajić, u čijem životu veliki oslonac igra suprug Marin koji je inače uz ostalo i samouki slikar koji uživa u slikanju. 

A oboje su i veliki ljubitelji prirode i vole puno provoditi vrijeme u njoj.

Upravo iz tih razloga gotovo uvijek nam je potrebna i dodatna energija koja će nam pomoći izdržati izazove koje nam priroda nudi. I tako se stvorila ideja o GreenArt energetskim pločicama. Isprobavali smo, mjesili, miksali svaki dan dok nismo došli do teksture energetske pločice baš onakve kakvu smo zamislili, mekane, sočne, ukusne, a nadasve vrlo zdrave – pojašnjavaju svoje početke s GreenArt energetskim počicama poduzetnički dvojac Suzana i Marin Rajić.

Pločice su za početak djeliti prijateljima za njihove izazovne trenutke u slobodno vrijeme i rekreativne aktivnosti. Odmah su dobili i pozitivne reakcije, pa su krenule i tržištne aktivnosti s novim i kreativnim proizvodom.

Odlučili smo se javiti fitness centrima za degustacije i testiranje tržista i u toj branši – reakcije su nas oduševile i tada je krenula ideja da krenemo u proizvodnju. 2018.godine smo počeli pisati poslovni plan, poslušali mnoge edukacije, pripremali se žestoko, no tada Marin doživljava prometnu nesreću i oporavak je bio dosta dug i izazovan za oboje (naime, došlo je do puknuća 7.vratnog kralješka ). Dok se je on oporavljao i jačao, novi okusi su dolazili, novi recepti su se stvarali…Konačno krajem 2019. dolazimo na tržište i sve je divno, rastemo, trudimo se i uživamo, dolazi korona, potres…. i iznova novi izazovi – priča Suzana Rajić, uvijek nasmijana, optimistična i sigurna u ono što radi i želi ostvariti. I ono što je najvažnije u svemu što im se dogodilo – Suzana i Marin su uspjeli održati svoj brand GreenArt bez obzira na sve. 

Društvene mreže su čarobne, puno toga nam daju… Imamo svoje ambasadore koji su neumorni u reklamiranju naših proizvoda – najčeše su to sportaši rekreativci, ali sportaši velikog srca s velikim idejama – ističe ovaj poduzetnički dvojac.

GreenArt proizvodi su širokog spektra, jer su Suzana i Marin Rajić uložili puno truda u njegovo kreiranje i prije svega planiranje za tržište.

Osmislili smo pločice koje zamjenjuju obrok, a da pri tome dobijete nutritivno bogati oborok, tako da je za poslovne ljude savršeno da ju imaju u svome džepu (#energyinyourpocket) . Djeca vole slatko, zato je najbolje dati im da jedu zdravo slatko, jer postoje dani kada djeca ne žele ništa pojesti osim slatkoga, dajte im GreenArt pločicu i sigurni ste da je vaše dijete pojelo dovoljno za cijeli dan i ono se može posvetiti svojim igrama, učenju ili druženju s prijateljima. Sportaši su posebni, njima je uvijek jako dobro imati #energyinyourpocket varijantu … Zbog velikih aktivnosti dolazi do naglog pada šećera u krvi, a s time i do pada energije… Bili na biciklu ili trčanju, planinarenju, ruku u džep, ,izvuci pločicu i gricni malo da se sve u tijelu normalizira… Zar to nije divno? Naravno da je i zato neka je GreenArt  energybar uvijek uz vas – poručuju Suzana i Marin Rajić, koji su svoju za svoju poduzetničku ideju našli u prirodi i inspirirali se prirodom, a čije proizvode danas možete pronaći trgovinama domaće hrane, u nekim fitness centrima, preko FB profila GreenArt te Instagrama…

Stalni izazovi su prije svega u pronalasku većeg prostora za rad i djelatnika, a pokrenuta je i GreenArt crowdfundig kampanja https://croinvest.eu/kampanja/greenart-energy-energyinyourpocket/

Vjerujemo da postoje ljudi koji žele podržati hrvatsku snagu i neumornost u ovim izazovima. Ljude koji vjeruju da je u našoj zemlji moguće živjeti i napredovati i učiniti ovu zemlju ljepšom, jer naša vizija je zaposliti ljude s posebnim potrebama i njima omogućiti bolji i samostalniji život. Vizija nam je nabaviti bolje, kvalitetnije strojeve kojima ćemo si olakšati cijeli proizvodni proces… Vizija nam je da svaka obitelj uživa u GreenArt proizvodima. Podržite domaće, podržite Hrvatski i osjetite Hrvatsku svim osjetilima!Zajednica Osjetimo Hrvatsku ima predivnu viziju i zbilja se trude malim poduzetnicima pronaći smjer u ovom svijetu tržišta – zaključuju Suzana i Marin Rajić.