Budućnost imovine ovisit će uvelike o ulaganju u plemenite metale, poglavito srebro

Živimo u vremenu galopirajuće inflacije, sve manje vrijednosti novca, koji u svom papirnatom obliku sve više nestaje, u vremenu smanjenog standarda građana čija se imovina topi iz dana u dan. U vremenu gdje nas je sve manje, pa se s razlogom postavlja sve više pitanja kako ćemo živjeti kada budemo u mirovini i hoće li nam djeca živjeti sa svojim roditeljima do svoje 40-te godine starosti jer nemaju mogućnosti za financijsko ostamostaljenje.

Pred potresom porušenim dijelom Hrvatske, postavlja se s razlogom pitanje koliko je ulaganje u nekretnine više isplativo i kako se uopće zaštititi u takvim uvjetima. S razlogom se stoga postavlja pitanje – što je danas sigurno utočište za sve što sam stvarao za sebe, svoju djecu, unuke…

Odgovor već dva desetljeća iznimno kvalitetno nudi stručnjakinja za financijsko poslovanje, financije i ulaganje u plemenite metale gđa Irena Linasi Rogač, CEO Tim Valores d.o.o. Ljubljana, i CEO Gold Valores d.o.o. Zagreb, uz ostalo specijalizirana za savjetovanje u kriznim situacijama. 

Irena Linasi Rogač je međunarodna savjetnica za poslovne financije s više od 20 godina iskustva. U svojoj je karijeri savjetovala više od 500 osoba – uspješne slovenske i međunarodne poduzetnike i managere te im pomagala u strateškim kontaktima i ulaganjima kapitala u Sloveniji i inozemstvu.U sklopu svog poslovanja pomogla je mnogim za ulaganje u plemenite metale u vrijednosti veće od 100 milijuna eura. 

Aktivno predaje o investicijama, poslovnim financijama i ulaganjima u plemenite metale te radi kao procjenitelj za startup ulaganja. Odlikuje je hladan stav i naporan rad. S 23 godine otvorila je vlastiti računovodstveni servis, a kasnije postao investicijski savjetnik. Je autorica knjige Moj put do financijske slobode u kojoj dijeli sve što ima važno, zabavno, šokantno, jedinstveno, privatno i osobno, a vezano je uz njezino djelovanje i život u privatnom i poslovnom smislu. Posebice glede ulaganja u plemenite metale.

”Od malih nogu svi nas uče kako govoriti, pisati, kako zbrajati, oduzimati. Ali nas nitko ne uči financijskoj kulturi, kako upravljati novcem, kako zaraditi novac, kako očuvati novac, a bez njega se ne može. On je potreban svakome, da bi živio. Financijska kultura te upravljanje novcem ne uče se ni u jednoj školi. Djeca nam izlaze iz škola i odlaze u potragu za poslom, a ne znaju kako sačuvati novac kojega primaju kroz plaću. Brzo nauče kako ga potroštii, a nikako ili slabo kako ga sačuvati. Jer kroz život se ne ide praznih džepova, za život trebaju ulaganja i štednja. To je uvijek bolje od podizanja kredita, života na kartice, dug po tekućem računu”,  jasna je ova uspješna poduzetnica, majka troje djece i prije svega velika humanitarka koja pomaže kako također jasno ističe – izgradnji boljeg svijeta bez ekstremnih podjela na bogate i siromašne, nego u harmoniji sa mogućnostima svih koji djeluju. Te dodaje:

Danas s ponosom predstavljam priču o uspješnoj i brzorastućoj tvrtki Valores. Sretna sam što uz sebe imam tim s kojim smo godinama postali puno više od suradnika, prijatelji smo koji zajedno predstavljaju veću snagu. Microsoft ima tržišnu kapitalizaciju veću od mnogih rudnika zlata na svijetu zbog ljudi, zbog intelektualnog vlasništva. Tako je i kod nas. Naše najveće bogatstvo su ljudi, klienti, naše zajedničko znanje. Mogla sam samo sanjati da ćemo jednog dana biti tako važna karika u financijskom lancu. Biti cijenjen u krugu najvećih međunarodnih poslovnih partnera u području financija, biti poznat od strane direktora i vlasnika velikih međunarodnih korporacija.Ali nije uvijek bilo tako. Bilo je trenutaka kada se nisam znala financijski održati do kraja mjeseca. Kako ću se brinuti za svoju djecu… kako im pomoći da iskoriste svoje talente. Razumijem situacije poput probijanja iz mjeseca u mjesec, uguranja u mali stan, znam kakva je ovo muka. Ne zaboraviš to. Kako sa strahom otvaraš bankovne izvode, kako funkcioniraju kreditne kartice. Znam koliko je to teško i danas posebno dobro razumijem te stvari. Tih dana sam razmišljala kako žive bogati ljudi? Koje informacije imaju? Imaju li sreće u životu, ili imaju druga znanja?

Želeći shvatiti veliku tajnu zašto jedni žive u financijskoj slobodi, a drugi u nevolji, ova izuzetno angažirana poduzetnica se otisnula u financijske vode, gdje je i sada. Bila je, kako sama ističe, fascinirana ovim područjem, a i brzo je shvatila da sa svojim znanjem može pomoći sebi, svojoj obitelji, ali i usrećiti ostale ljude oko sebe. Zbog te je spoznaje, naglašava, njezin život dobio potpuno drugačiji, veći smisao.

Povijest nas je naučila da u kriznim vremenima ljudi trebaju utočište za sebe i svoju imovinu. Ja vjerujem, da so to plemeniti metali – zlato i srebro. To je jedini novac, koji nikad u historiji nije propao. Svoja iskustva i znanja sa radostjo djelimo svim, kojim žele sebi i svojim dragim stvoriti ljepo bodućnost. Uvijek mi je zato na umu izreka Franza Norma koji je kazao da je “Zlato je novac kraljeva, srebro je novac gospode, razmjena je novac siromašnih, a dug je novac robova.” – zaključuje na kraju Irena Linasi Rogač, direktorica tvrtke Tim Valores iz Ljubljane i Gold Valores iz Zagreba.